MIRACLE
I'm coming back :)
Thursday, 29 December 2011 • 23:31 • 0 comments



Assalamualaikum and hello :D
Yeayh , I'm coming back . Well bukan ade orang ameyk kesah punns pasal aku -,- syok sendiri je . Ahahaha ... S to the E to the N to the G to the A to the L and the equal is SENGAL -,- Errkk, penat lagi rase nye . Why ? Act, itee baru baleyk dari holidays wif mah fwen .. Siyez, itee rindu dyeorang . Anyway , rasenye tak sampai satu hari kut kiteorang berpisah . Haha .

Nak cerita tyme kiteorang kat sane .. Kayy kite start dari awal :)

Kayy,, tyme aku sampai tuh skul aku gelap gelita -,- pfft aku datang awal sangat kea ? Oh jyeah . Then, tetibe aku dapat message . Errkk,, Dayana ? Eyh-2 silap . Letak name glamour dye Scha Alyana . Kauorang nak muntah ? Dipersilakan . Tapi sopan-2 eak . Ape aku merepek nih . Kayy sambung baleyk . Dye suwo pegi masjid . *dalam hati- weyh ,aku dekat jeh nan kau . Yang nak message-2 tuh nape * Last-2 aku jerit name dye . HAHA . Ameyk kau ! Kan da malu . Wekks :P

Then, kiteorang pegi at pekarangan masjid . Ouh yeayy . Dah nampak da bus kat depan masjid :D Excited nih ... Ayah nye Yana suwoh dye n the gang letak beg dulu kat dalam bus . HAHAHA . Macam VVIP pulakk .. Bebudak yang lain hanye mampu tersnyum #tak ikhlas lettew , aku tau .
Baru jea nak lepak-2 dalam bus tuuh . Then kene panggil . Kacau jea . Ade taklimat bla-bla-bla .. Lepas tuh ustazah suruh salam mak/ayah . Aku terus melulu pegi bus . Muehehehe . Tak de sape yang aku nak bersalam-salaman :'

Bus bertolak :D Oh yeay ! Nak jea lompat-2 . Kayy tak boleh -,- kene control ayu depan ustaz nan ustazah . Beside me is my GF . HOHO . Best friend katekan . HAHA . Satu bus bising . We-2 macam kat dalam pasar pulakk .. Kahkahkah >,< Chil laa . Kiteorang tidur pukul 2 lebeyh . Sebab ustaz kacau . Lepas da tak kacau , orang blakang pulak buat hal . Dyeorang memekak jea tau .. Menyanyi la itu la ini la ~ Act, their voice no bad . Ahahha . Jangan kembang sudaa leer !

Pukul 4 . Ohmannn terjage pulak . Orang yang duduk belakang itee nih hah ! Asyik pot-pet-pot-pet . Mereka ialah Yana and Ani . Eyh korang . Wat lek Wat Peace eak ? hihiw ._. ampun-ampun . Errkk,, dua jam jea tidur ? Oh tidakk . Nasib mate tak jadik panda :D

Pukul bape eah pegi masjid ? Aku pun lupe -,- Sampai sane terus pegi tandas ._. Hihik . Teruk betull . Dah ameyk wuduk tuuhh , duduk dalam masjid . Ohmann ngantuk gilee aku -,- nyesal jgak tak tidur awal . Lepas sembahyang semua tuhh , ustaz ade bagi tazkirah . But kejap jea , siyez aku tak puas nak dengar tazkirah . Lagi lame lagi bagus , sampai aku tetidor #tipujea . Hihi . Kat sane ade sediakan playground untuk bebudak . Aku rase aku budak-2 lagi . So, dengan slamber nye aku pi main jongkang-jongket with anak U.Mariani . Name dye Fahmi (betultak?) Okayy,, badan dye besar sikit dari aku . Well,, bile naik jongkang-jongket tuh , asyik aku jea yang kat atas . Yang pelik nye, aku senior dye . Setahun jea yang membezakan kami :D

Hahaa . Aku baru perasan da sampai Penang rupenye -,- pfft . Tak sempat aku nak tengok jambatan P.Pinang . Grr ! Asal tak de orang kejut kat ? Ape nih ape nih . Then , kiteorang pegi makan kat satu kedai nih . Err,, aku makan roti canai+telur = sedap :P Then, ustaz Sofian ade order telur suku masak *bak kate ustzaz * Oh nooo ! Gulp >,< sedap kea tak tuuu ~ Kayy yang first sekali makan , aku ! Haha . Amacam berani tak ? Tyme aku nak cedok tuhh . Sume pandang aku . Err,, ape pandang-2 ? Telur jea punns -,- Then, aku makan . Kawan aku cakap ' Wekk,, muntah la Ruhi . Muntah laaa'  Yang lagi sorang cakap 'Eeee,, sedap tak ?' Ape respons aku ? Haha . selamber jea . Then, tambah lagi . HOHO . Rugi weeyhh tak makan :P Don't worry aku tak keluar kan balik . Saye budak baik maa~ Kayy GEDIK -,-

Lepas makan tuh terus pegi naik train -,- bukan train bawah tanah kayy . Okayy nampak pemandangan dari atas . Yeay nampak jambatan P.Pinang >,< Kemain aku terlompat-2 kat sane . Muehehe ... Pusing-2 kat atas tuhh . Then, nampak ade orang ameyk gamba ngan ular . Okayy seram sejuk aku . Kawan-2 aku nak pegi . Dye ajak aku . Aku cakap 'No way !' Siyez aku cakap , aku tak kan pernah cube nak pegang -,- Kayy akhir nye dorang ameyk gamba . Dalam gang aku tuh , aku sorang jea yang tak pegang . Hihik . Aku tabik ahh same korang !

Then, terus pegi B.Merah . Ouh yeayy ! Kat sane mandi-2 . Err,, kat sane ustaz aku buli gang kiteorang . Banyak kali aku lemas . Harap jea aku nih tinggi . Beranang ? Hampehh >,< Sorry itee tak pandai berenang . HAHA . Bile dikenang kan balik eyn . Gedikss nye aku -,- baru pasan . Ahaha . Lepas mandi-2 semua tuhh.. Siap-2 . Yeay , orang first ! Jeles tengok orang-2 yang belum siap . Yang still mandi tuh. Anyway , tyme tuh hujan . Tak bagus bagi aku -,- karang aku demam . Tak dapat aku nak enjoy macam dyeorang . Lepas tuhh , kiteorang pi makan-2 . Oh yeay ! Mase untuk makan . Act,, aku makan tak habeys -,- semate-2 hanye nak control ayu . Last-2 tak habeys . Aku orang yang last skali makan , tapi tak habeys :P Then, kat dalam bus , aku tak mau tidur -,- Just nak tunggu sampai dekat Zoo Safari

Tyme dah sampai tuh , aku wat donno jea -,- Then, naik ape mende tuh ? Tak tau nak explain macam mane . Pusing-2 satu zoo . Errm , ape nih . Asal aku tak nampak binatang nye . Sesetengah binatang jea yang aku nampak . Dah habeys tuh , naik bus . Pot-pet-pot-pet . Then , tidor ! Awal doh kiteorang tidor . Penat kate kan :)

Pukul 12 lebih . #betul kea ?
Sampai kat Petronas , singgah nak sembahyang kjapp :D
Okayy,, bengan nan driver bus tuh -,- Awat pakcik bukak air-cond kuat-2 ? Atototo, sejuk tau ? Grr ! Pakcik-2 . Lepas tuh ,, tak jadik nak tidor . Da nak sampai umah :D Yeay ! But,, tak sampai hati nak tinggal kan kengkawan -,- Aku kan masuk asrama . Tak dapat la kite nak contact-2 kan ? Ermm , dah sampai skul . Everybady tak saba nak balik . Same with me :D Last-2 aku yang balik last skali . Adoi-2 !

Kayy-2 penat kan bace ? Ape tah lagi orang yang menaip nih :D Kayy until here only :D

Lots of Love, Ruhi Humaira



Welcome to my blog . Call me Ruhi . Please navigate around happily. And follow me if you like to. Don't 'kutuk-kutuk' bout' this blog or ME okai?

Diary About Link Stuff
Facebook
Twitter
Ask.fm


Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: MairaaMyraa